Dyniowe latte z kardamonem:
W rondelku podgrzać 2 czubate łyżeczki purée z dyni (najszybciej podgrzać dynię z niewielką ilością wody), odrobinę rozgniecionego kardamonu, łyżeczkę esencji waniliowej i 400 ml mleka (ok. 5 minut). Następnie zmiksować aż do spienienia mleka. Przelać proporcjonalnie do 2 szklanek. Do każdej dodać świeżo przygotowane espresso. Można także wzbogacić jej smak o inne przyprawy takie jak: goździki, cynamon, imbir. Na wierzchu posypać cynamonem lub tartą czekoladą.
Kawa jest nieco bardziej sycąca i wyczuwa się w niej lekko słodki posmak. W sam raz na jesienny dzień.
fajna latte,
faktycznie inspirujący przepis
Widzę, że na maxa wykorzystujesz dynię.
Warto, w końcu to zdrowe warzywo.
Ja lubię wpadać do swojej Mamy na zupę dyniową z zacierkami
pyszne, choć trochę kaloryczne ale … cóż.
Mam też fajny przepis domowy koktajl na odchudzanie może także być z odrobiną kardamonu
http://odchudzaniejestproste.pl/napoj-pobudzenie-metabolizmu-spalacz-tluszczu-i-przyspieszacz-metabolizmu-diy/
pozdrawiam