Składniki:
– 25 dag pieczarek
– 1 mała cebula
– 1-2 ząbki czosnku
– łyżeczka posiekanego koperku
– szczypta soli,
– przyprawy wg gustu (papryka, rozmaryn, gałka muszkatołowa bądź inne)
– 1 duże jajo
– 50 g mąki
– olej do smażenia
Na rozgrzanej patelni zasmażyć na brązowo posiekaną niezbyt drobno cebulę. Następnie dodać rozdrobniony czosnek, sól, przyprawy i koperek. Po upływie około minuty dodać grzyby. Patelnię nakryć przykrywką i dusić pieczarki, aż puszczą soki. Następnie zmniejszyć ogień i zredukować tak powstały sos. Po odparowaniu płynu zostawić do ostudzenia. Po 10-15 minutach dodać jajko i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i formować naleśniki a la pancakes. Obsmażyć je z obu stron. Podawać polane jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Przepis na te naleśniki daje szerokie możliwości. W zależności od gustu podniebienia można dodać chili, koperek zastąpić rozmarynem, można dodać odrobinę curry lub gałki muszkatołowej – słowem „co kto lubi”.
SMACZNEGO!
jakżeż ja lubię pieczarki.
Smażone na masełku…
mniam 🙂
A tu widzę super pomysł.
Muszą świetnie smakować.
Jutro kupuję pieczarki i robię
Dam znać czy wyszły mi tak samo pysznie jak u Ciebie
Pozdrawiam,
PS. wróciłam z urlopu a tu u Ciebie nowe wpisy 🙂
Czy już mówiłam, że lubię Twojego bloga 🙂
Dorzucam mój koktajl – domowy spalacz tłuszczu
http://odchudzaniejestproste.pl/napoj-pobudzenie-metabolizmu-spalacz-tluszczu-i-przyspieszacz-metabolizmu-diy/