Dziś Zioła od kuchni i nie tylko były gościem Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Zwoleniu. W spotkaniu wokół ziół wzięło udział 30 osób. Uczestnicy poznali cenne właściwości: bazylii, tymianku, oregano, rozmarynu, szałwii, karczocha, czosnku i oliwy oraz ich zastosowanie w lecznictwie, kuchni i kosmetyce.
Po wykładzie o ziołach odbyły się warsztaty kulinarne, w których praktycznie wykorzystano zdobytą wiedzę. Wykonano 3 sałatki z dodatkiem świeżych ziół.
Uczestnicy wnikliwie przyglądali się sałatkowym dziełom i asystowali przy ich tworzeniu.
Na zakończenie spotkania odbyła się smaczna sałatkowa uczta. Był to bardzo piękny i owocny czas.
różnego rodzaju zioła i przyprawy używane obecnie w kuchni polskiej, indyjskiej, włoskiej dostepne sa na ytm24 pl polecam każdemu kto jest chętny zasmakowania nowych smaków 😉