Składniki:
– dwie czarne letnie trufle
– dwie mniejsze cukinie
– 50g masła
– pół szklanki gęstej śmietany
– 100g szynki parmeńskiej w plastrach
– pieprz do smaku
– świeżo tarty parmezan
Roztopić masło na patelni i obsmażyć na nim szynkę do chrupkości. Dodać pokrojone na cienkie plastry a la fettuccine cukinie i smażyć do miękkości. Następnie dodać śmietanę i po około 3 minutach zetrzeć trufle, przemieszać. Podawać z ulubionym makaronem i tartym parmezanem.
Smacznego!
a co to jest „czarna letnia trufla” ???
Bo chyba nie prawdziwe grzyby trufle.
Przecież to kosztuje … i nigdzie tego nie kupisz.
Ten przepis to niezła zagadka
🙂
To ja też dorzucam od siebie zagadkę.
🙂
Co zrobił amerykański nauczyciel, że schudł 30 kg w 11 mcy (a nie mógł schudnąć przez 10 lat) 🙂
http://odchudzaniejestproste.pl/prosta-dieta-odchudzajaca-jak-schudnac-ponad-30-kg-w-11-mcy/
Tak, chodzi o trufle, które można kupić w sklepach z żywnością np. z Włoch. Nie była taka droga:).