Lemoniada arbuzowa:
Składniki:
– ok. 0,5 kg arbuza bez pestek
– 0,5 l zimnej wody, może być gazowana, opcjonalnie dodatek rumu
– 100 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
– 30- 50 g brązowego cukru lub kilka listków stewii do smaku
– świeża mięta lub łyżka syropu miętowego
– lód
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą i przelać do szklanek wypełnionych lodem. Udekorować cytryną, miętą, arbuzem… i pić orzeźwiając się w upalne dni 🙂
Smakowicie wygląda 😛
Wygląda pysznie i pewnie tak smakuje, jednak ja narazie rezygnuję z arbuzów. Skuszam się na nie dopiero w połowie sierpnia. Wtedy są najlepsze : )
Ja nie mogłam się dziś oprzeć…:)
ja też robię koktajle z arbuzem
ale żeby dorzucić stewię nie wpadłam na taki pomysł.
Przepis biorę.
Przyda się w te tropikalne upały
🙂
Pozdrawiam
http://odchudzaniejestproste.pl/odchudzajacy-czerwony-koktajl-z-antyoksydantami/