Orzeźwiający początek weekendu…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lemoniada arbuzowa: 

Składniki:
– ok. 0,5 kg arbuza bez pestek
– 0,5 l zimnej wody, może być gazowana, opcjonalnie dodatek rumu
– 100 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
– 30- 50 g brązowego cukru lub kilka listków stewii do smaku
– świeża mięta lub łyżka syropu miętowego
– lód

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą i przelać do szklanek wypełnionych lodem. Udekorować cytryną, miętą, arbuzem… i pić orzeźwiając się w upalne dni 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 przemyślenia nt. „Orzeźwiający początek weekendu…

  1. Wygląda pysznie i pewnie tak smakuje, jednak ja narazie rezygnuję z arbuzów. Skuszam się na nie dopiero w połowie sierpnia. Wtedy są najlepsze : )

Dodaj komentarz